Amerikaans chemie-ijs

Amerikaans chemie-ijs

Amerikaans chemie-ijs

'Creamistry' bevriest met stikstof en verkoopt met chemie

Mmm. Een heerlijk romig bekertje met ijs. En met chemie. Het Amerikaanse bedrijf Creamistry timmert aan de weg met ijssalons waar de chemie vanaf spat. Want wat is ijs? Room en chemie, cream en chemistry. Inderdaad: Creamistry.

Aan het logo te zien zou je misschien denken dat het hippe ijs uit de reageerbuis komt, maar dat is niet het geval. Creamistry gebruikt namelijk alleen natuurlijke en biologische ingrediënten. De keus is uiteraard Amerikaans ruim: meer dan vijftig smaken ijs en minstens zoveel keus uit extra's die je als mix-in of topping kunt krijgen.

De Amerikaanse ijsmakers hebben nog een belangrijk selling point. Ze koelen hun ijs met vloeibare stikstof. Met een temperatuur van bijna tweehonderd graden onder nul (-196 °C om precies te zijn) zorgt dat voor razendsnelle bevriezing van de ingrediënten. Je krijgt dus een supervers ijsje, speciaal voor jou gemaakt.

Bijzondere textuur

De koeling met stikstof ziet er niet alleen spectaculair uit maar geeft ook een bijzondere textuur aan het ijs. Recensenten roemen het volle, romige mondgevoel. Door de snelle bevriezing zijn de ijskristalletjes erg klein en is het ijs heel zacht. De verse ingrediënten schijnen ook voor een bijzondere frisse smaak te zorgen.

Het is best opmerkelijk dat het Amerikaanse stikstofijs met zo'n sterk accent op chemie in de markt wordt gezet. De combinatie van 'chemisch' en voeding zal niet bij ieder publiek goed vallen, maar Creamistry weet er bij de Amerikanen de juiste snaar mee te raken. Het aantal vestigingen wordt in rap tempo groter. Zelfs in Ahmedabat in India is het stikstofijs al te koop. Nog even, en Creamistry is overal ...

Afbeeldingen: Creamistry

 
 
Terug naar overzicht